Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pokušaj ubistva

MUP BPK: U toku je potraga za osobama koje su pucale Raščiću u glavu

napad
Mjesto gdje je ranjen Raščić / FOTO: avaz.ba

Sve se dogodilo u prolazu stambene zgrade u ulici 43. drinske udarne brigade, gdje Raščić stanuje

Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona Goražde potvrdilo je da je u toku potraga za napadačima koji su sinoć oko 22 sata u Goraždu pretukli bivšeg nogometaša Almira Raščića, a potom mu pucali u glavu.

Raščić je hitno prevezen u Sarajevo gdje je i operisan, a trenutno je u komi.

Sve se dogodilo u prolazu stambene zgrade u ulici 43. drinske udarne brigade, gdje Raščić stanuje.

– Sinoć u 21.48 sati N. N. lice dežurnoj službi Policijske stanice Goražde prijavilo je da u je ulici 43. drinske brigade u prolazu te zgrade zatekao jedno lice u ležećem položaju s povredama na glavi praćenim krvarenjem. Odmah na lice mjesta izašla je patrola PS Goražde i Hitna služba Kantonalne bolnice. Povrijeđeni je prevezen u Kantonalnu bolnicu gdje je dežurni doktor konstatovao povrede u predjelu glave i da je životno ugrožen. U 22.50 sati prevezen je na UKC Sarajevo – navedeno je u saopćenju MUP-a BPK-a.

Uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije Goražde, a o događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac koji je djelo okvalifikovao kao ubistvo u pokušaju.

Istraga je u toku, kao i potraga za napadačima. Almir Raščić, koji je noćas operisan i dalje je u teškom stanju.

Policijski komesar BPK Damir Bogunić kazao je da je pojačano prisustvo policije u gradu, mobilizirana je i Jedinica za podršku, a o događaju su obaviještene i susjedne policijske stanice u RS.

Tužilaštvo BPK Goražde koje vodi istragu u slučaju pokušaja ubistva Raščića još uvijek nema informacija o mogućim motivima napada koji se dogodio sinoć oko 22 sata.

“Još uvijek nemamo ništa konkretno. Motivi napada su nepoznati, najgore što niko to nije vidio. Još uvijek nije poznato koliko osoba je učestvovalo u napadu, jedna ili više njih. Na kameri koju smo pregledali nema ništa sumnjivo. Policija radi i dalje, obavlja razgovore, razgovarali su i sa porodicom, također u kafiću koji je vodio”, rekao je Mirsad Bilajac, kantonalni tužilac u Goraždu u izjavi za Klix.ba.

Raščić je tokom karijere bio član nogometnih klubova Goražde, Željezničar, Velež, Olimpik, Orašje i Zadar.