Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Sarajevu i Foči

MUP KS i MUP RS u akciji “Hornet” uhapsili šest osoba zbog organizovanog kriminala

mup ks hapsenje bhrt

Tokom aktivnosti izvršeni su pretresi više objekata i vozila na području Sarajeva, Foče i Kaknja, pri čemu su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u zajedničkoj akciji “Hornet” uhapsili su šest osoba sa područja Sarajeva i Foče, javlja BHRT.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili organizovani kriminal, odnosno neovlašteni promet drogama i pranje novca, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode tri lica, A.B. (1987.), E.Dž. (1990.) i H.Dž., rođen (1988.), svi nastanjeni u Sarajevu.

Pripadnici MUP-RS su u okviru ove akcije takođe uhapsili tri lica na području Foče.

Tokom aktivnosti izvršeni su pretresi više objekata i vozila na području Sarajeva, Foče i Kaknja, pri čemu su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim licima.

Akcija je izvedena po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.