Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

MUP RS-a: Kriminalistička obrada nad 20 uhapšenih zbog ubistva Bašića

policija rs (1)

U toku je i dalje opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvima

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru istrage započete 21. marta ove godine na rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo koje je izvršeno na štetu policijskog službenika Radenka Bašića, dana 26. na 27. mart lišili slobode i izvršili kriminalističku obradu nad 20 lica s ciljem otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a RS.

Aktivnosti su realizovane u na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banja Luka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banja luka.

Tokom ovih aktivnosti, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su, pored prethodno osumnjičenog organizatora i naručioca kojem je na prijedlog Tužilaštva BiH od strane Suda BiH određen pritvor 24.03.2022. godine, indetifikovali neposrednog izvršioca i saučesnike u izvršenju krivičnog djela.

Nad ovim licima je u toku kriminalistička obrada, te izuzimanje i dokumentovanje svih predmeta i tragova koji potiču iz izvršenja ovog krivičnog djela.

U toku je i dalje opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, kažu iz MUP-a RS.