Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zločin kod Tuzle

Muškarac ubio ženu u Lipnici. Prijatelj: Javio mi se na video poziv, bio je krvav

policijska traka nesreca ubistvo
FOTO: Fena
Ilustracija

Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a

U mjesnoj zajednici Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Uviđaj je u toku, a na terenu su policijski službenici i dežurni kantonalni tužilac.

“Dana 21.02.2024. godine, oko 11,50 sati, dežurna služba PS Zapad obaviještena je od strane građanina da se njegovi prijatelji S.B. i E.S.T., nastanjeni u Lipnici, grad Tuzla, već dva dana ne javljaju na njegove telefonske pozive, te da mu se neposredno prije ove prijave policiji, javio na video poziv E.S.T., inače strani državljanin, gdje je uočio da je isti krvav i da u krevetu leži S.B., te je zatražio intervenciju policije.

Na mjesto događaja, odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad i SHMP Doma zdravlja Tuzla, te je izvršen nasilni ulazak u stan u kojem su se nalazili imenovani, gdje su zatečeni beživotno žensko tijelo S.B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatovao dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla i muškarac E.S.T. sa vidljivim povredama u predjelu stomaka, koji je prevezen u JZU UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći.

kuca u kojoj je muskarac ubio zenu u lipnici
FOTO: Avaz.ba

Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a, te se se preduzimaju sve dalje mjere i radnje po nalogu tužioca”, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Lipnica je 2016. bila poprište užasa koji je šokirao BiH

Lipnica je 29. septembra 2016. bila poprište užasa koji je šokirao cijelu BiH, pa i cijeli Balkna. U stravičnom zločinu Nesad Djedović (42) ubio je svoju kćerku Melisu (12) i sina Amara (7), te pokušao izvršiti samoubistvo, pucajući sebi u glavu.

Djedović prije ubistva nazvao policajca i poznanika Mehmedaliju i rekao da će ubiti sebi i djecu te da je ostavio oproštajno pismo.

“Nikad nije pokazivao agresivnost. Nije mi jasno zbog čega se odlučio na ovaj čin. Nakon razvoda od prve supruge Amre, djeca su sudski pripala njoj, a ona se udala za njegovog daidžu Zihniju i već neko vrijeme živjela je u Njemačkoj, gdje su djeca provela raspust. Kada je počela ova školska godina, djeca su bila kod njene majke u Planama, a Nesad se ponovo oženio. Jedne mi je prilike rekao: Vidiš kako me nova žena voli i poštuje. Sinoć malo prije nego se sve to desilo, bio je zajedno s majkom i djecom u autu, a majku je ostavio u Bukinju i rekao joj da ide s djecom u šetnju u Tuzlu”, ispričao je tada Nesadov rođak Ađul Fazlić.

LIPNICA

Djevojčica je podlegla na licu mjesta, dok su dječak i otac prevezeni na UKC Tuzla. I dječak i otac neposredno nakon tragedije davali su znake života, no dječak je ubrzo preminuo.

Prvog oktobra Nesad je preminuo u bolnici od zadobijenih ozljeda.

Pet ubistava u manje od mjesec dana

Podsjećamo, četiri brutalna ubistva desila su se u samo deset dana u Bosni i Hercegovini, u periodu od 28. januara do 7. februara. Novo ubistvo u Lipnici kod Tuzle peto je po redu.

U naselju Otoka u Sarajevu ubijen 19-godišnji Faris Pendek, dok su njegovi prijatelji pretučeni. U Farisa je pucao Adem Šuman (24) bez ikakvog povoda, zbog bezazlene situacije u saobraćaju.

Monstruoznost zločina u Doboju, pomno planiranog, pripremanog i izvršenog brutalnog ubistva Saše Kulišića šokirala je cijeli region. Policija je uhapsila njegovu suprugu Andreu Kajganić (32) i njenog mladog ljubavnika Dražena Lazarevića (19), a potom i 14-godišnju kćerku žrtve, koja je navodno učestvovala u trovanju oca, a, prema pisanju medija, bila je i zaljubljena u majčinog ljubavnika.

U Banjoj Luci je 4. februara uhapšena Milica Diljević (31), osumnjičena da je, nakon kraće svađe, ubila partnera Zvonimira Stefanovića. Stefanović je ubijen u stanu hladnim oružjem, ubodom u grudi.

Javnost u BiH ponovo je šokirana 7. februara brutalnom likvidacijom u tržnom centru Sjenjak u Tuzli koju je počinio policajac Elvis Ćustendil. On je ubio Amru Kahrimanović (52). U nju je ispalio 17 hitaca iz službenog pištolja koji nije smio ni imati u danima godišnjeg odmora, a potom pobjegao.