Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Još jedan femicid

Prvi detalji zločina u Lipnici, oglasili se iz Tužilaštva TK

Ilustracija

Nezvanično, saznaje se da je zločin počinio državljanin Mađarske, a žena je bh. državljanka

U prigradskom naselju Lipnica nadomak Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Sumnja se da je muškarac ubio ženu, a zatim sebi pokušao oduzeti život.

Kako je rečeno za Fokus iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, dežurni tužilac će izdati naredbu za obdukciju tijela preminule kako bi se utvrdili tačni uzroci.

“Više informacija ćemo biti u mogućnosti saopćiti nakon uviđaja, obdukcije i istražnih radnji”, rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Kako nezvanično saznaje Avaz, osumnjičeni za ubistvo je stotopostotni invalid.

Nezvanično, navodno ju je udavio, a zatim pokušao izvršiti samoubistvo, pokušao se navodno izbosti oštrim predmetom.

Kako se nezvanično saznaje, zločin je počinio državljanin Mađarske, a žena je bh. državljanka.

Pet ubistava u manje od mjesec dana

Podsjećamo, četiri brutalna ubistva desila su se u samo deset dana u Bosni i Hercegovini, u periodu od 28. januara do 7. februara. Novo ubistvo u Lipnici kod Tuzle peto je po redu.

U naselju Otoka u Sarajevu ubijen 19-godišnji Faris Pendek, dok su njegovi prijatelji pretučeni. U Farisa je pucao Adem Šuman (24) bez ikakvog povoda, zbog bezazlene situacije u saobraćaju.

Monstruoznost zločina u Doboju, pomno planiranog, pripremanog i izvršenog brutalnog ubistva Saše Kulišića šokirala je cijeli region. Policija je uhapsila njegovu suprugu Andreu Kajganić (32) i njenog mladog ljubavnika Dražena Lazarevića (19), a potom i 14-godišnju kćerku žrtve, koja je navodno učestvovala u trovanju oca, a, prema pisanju medija, bila je i zaljubljena u majčinog ljubavnika.

U Banjoj Luci je 4. februara uhapšena Milica Diljević (31), osumnjičena da je, nakon kraće svađe, ubila partnera Zvonimira Stefanovića. Stefanović je ubijen u stanu hladnim oružjem, ubodom u grudi.

Javnost u BiH ponovo je šokirana 7. februara brutalnom likvidacijom u tržnom centru Sjenjak u Tuzli koju je počinio policajac Elvis Ćustendil. On je ubio Amru Kahrimanović (52). U nju je ispalio 17 hitaca iz službenog pištolja koji nije smio ni imati u danima godišnjeg odmora, a potom pobjegao.