Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na današnji dan prije dvije godine poginula su trojica “ljutih Krajišnika”

Ljuti-Krajisnici1-640×480

Na današnji dan prije dvije godine, vraćajući se iz Poljske, poginula su trojica navijača reprezentacije BiH, Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, članovi navijačke grupe “Ljuti Krajišnici”, piše novinska agencija Patria.

– Zaboraviti nikad nećemo! Rahmet vam duši, Krajišnici ljuti! – napisao je Edin Džeko, kapiten bh. reprezentacije.

[yuzo_related]

No, nije se samo Edin sjetio tragično nastradalih navijača, svoje saučešće izrazio je i bivši kapiten Emir Spahić i mnogi drugi igrači.

– Bilo je to na današnji dan, na dan koji nikad neću zaboraviti,na dan kad su moji snovi postali java,na dan kad je ispisana i najljepša stranica moje karijere…Kaunas (Litvanija). Vedo Ibišević na asistenciju Dijamanta poslao nas je direktno na Svjetsko prvenstvo u Brazilu!!!! Suze,osmijeh….oko nas pjesma,slavlje,navijanje….osjećaji su se pomiješali jer nismo bili svjesni sta se dogodilo. Ulicama Kaunasa tekle su rijeke plavo-žutih navijača, pjesma i slavlje daleko su se čuli. Slavilo se diljem svijeta do ranih jutarnjih sati. Ponos je prevladao umor…. I onda negdje pred zoru stiže vijest negdje iz Poljske… tri mlada KRAJIŠNIKA,tri sina bosansko-hercegovačka su izgubila život vračajući se kući iz Litvanije gdje su otišli da nas podrže i pomognu nam da ispišemo povijest! Braćo naša,hvala vam za svaki sekund pažnje, sekirancije, nervoze, pjesme, šutnje…. Nikad vas zaboraviti nećemo,NIKAD!!!! – napisao je Spahić.

Podsjećamo, tri navijača su poginula u tragičnoj nesreći koja se dogodila 16. oktobra 2013. u poljskom gradu Lomža, 150 kilometara udaljenom od Varšave. Mladići su nastradali vraćajući se s utakmice u Litvaniji.