Crna hronika

Amel Sejfović

Na dženazi u Sarajevu policija naouružana do zuba, stigao je poznati zatvorenik

24/01/2019

Konstantno je bio okružen četvoricom policajaca. Dvojica su ga vodila ispod ruke, dok su se druga dvojica nalazila u blizini

Gradsko groblje Vlakovo kod Sarajeva jučer je bilo preplavljeno do zuba naoružanim policajcima koji su iz Kaznenopopravnog zavoda Zenica doveli poznatog sarajevskog kriminalca Amela Sejfovića kako bi se posljednji put oprostio od oca Hazira. Hazir je, kako je objavljeno, preminuo u ponedjeljak u 59. godini života.

Amel Sejfović u Zenici je na izdržavanju kazne od 14 i po godina zatvora za otimačinu 300.000 KM iz “Raiffeisen banke” i ubistvo bicikliste Keme Bašića 5. novembra 2016. na Ilidži.

Već na samom prilazu Vlakovu bilo je stacionirano više policijskih patrola, koje nisu dozvoljavale parkiranje vozilima u blizini glavnog ulaza, piše Dnevni avaz.

Foto: Dnevni avaz

Sejfović je doveden oko pola sata prije dženaze. To vrijeme je provodio zaključan u kombiju zatvorske policije.  U trenutku kad je imam rekao da se pristupi klanjanju dženaze, Sejfović je izašao iz vozila.

S obzirom na to da je već jednom pobjegao iz zatvora, za šta mu se trenutno sudi, interesantno je da su mu policajci skinuli lisice s ruku.

Konstantno je bio okružen četvoricom policajaca. Dvojica su ga vodila ispod ruke, dok su se druga dvojica nalazila u blizini. Istovremeno su policajci naoružani dugim cijevima bili raspoređeni na nekoliko lokacija.

Foto: Dnevni avaz

Nakon što se klanjala dženaza, Sejfović je vraćen u kombi. Čulo se u tim trenucima kako ga prijatelji dozivaju i pozdravljaju: “Sefa, Sefa.” Potom je prevezen do Aleje veterana, gdje je njegov otac i ukopan.

Bilo je dozvoljeno i da mu prisutni izraze saučešće. Slično je bilo i na kraju ukopa, gdje su policajci imali razumijevanja te mu dali nekoliko minuta i dozvolili da mu priđu i preostali prisutni.

Na koncu je, uz pratnju policije, otišao do kombija te napustio groblje. Inače, pored dva kombija, angažirana su bila još tri službena vozila te dva civilna automobila, koja su bila zadužena za pratnju.

Suđenje Amelu Sejfoviću za bijeg iz Kaznenopopravnog zavoda Miljacka jučer je odgođeno upravo zbog smrti njegovog oca. Sejfoviću se trenutno sudi za spektakularni bijeg iz sarajevskog zatvora u septembru 2017., zbog kojeg je na noge digao sve bh. policijske i sigurnosne agencije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.