Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nesreća na autoputu A-1, saobraćaj usporen

saobracajna_nesreca

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na autoputu A-1 na dionici Lepenica-Sarajevo zapad, saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom.

Na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu uz pojačanu frekvenciju vozila u gradskim centrima. Na putevima koji vode preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke, vozačima se skreće pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na putnom pravcu Žepče-Maglaj, vidljivost je smanjena zbog magle. Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na autoputu A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići, zbog sanacije klizišta saobraća se sporije, u oba smjera jednom trakom. Danas počinju i radovi na sanaciji klizišta na dionici A-1 Sarajevo zapad-Lepenica kod tunela Igman. Na mjestu izvođenja radova, saobraćaj će u smjeru Sarajevo zapad-Lepenica biti preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Apeluje se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na tim prijelazima povremeno saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.