Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predati tužilaštvu

Objavljena imena huligana koji su sinoć napali Beograđane na Ilidži

New Project – 2023-01-15T210250.335

Terete za krivično djelo “Nasilničko ponašanje”

Tužilaštvu Kantona Sarajevo policija je predala deset osoba osumnjičenih za napada na grupu roditelja iz Beograda na Ilidži.

Kako saznaje “Avaz” iz izvora bliskih Tužilaštvu KS uhapšeni su: Eldar Baltić, Aldin Tahirović, Haris Demir, Ensar Hodžić, Belmin Omeragić, Armin Hadžić, Eldar Bešić, Benjamin Hasanović, Mersid Podrug i Sedin Kukić.

NAJČITANIJE Policija objavila detalje haosa kod Nove Gradiške u kojem je poginuo državljanin BiH FOTO / VIDEO

Ranije su iz MUP-a KS saopštili da su sinoć uhapšene četiri osobe i to E. B. rođen 2003.g. (Sarajevo), A. T. rođen 1996.g. (Ilidža), H. D. rođen 1995.g. (Ilidža) i E. H. rođen 2000.g. (Vogošća).

Nakon toga je danas uhapšeno još šest osoba i to A. H. rođen 2002.g., B. O. rođen 2002.g., E. B. rođen 2003.g., B. H. rođen 2001.g., M. P. rođen 2001.g. i S. K. rođen 2002.g., svi iz Sarajeva.

Terete za krivično djelo “Nasilničko ponašanje”.

Podsjećamo, sinoć je za vrijeme međunarodnog dječjeg fudbalskog turnira napadnuta grupa roditelja dječaka koji su igrali za FK Zvezdara iz Beograda u hotelu gdje se održavao turnir, a nakon što su roditelji napustili hotel grupa ih je pratila te je tom prilikom jedan roditelj zadobio ubodnu ranu.

On je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede.