Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obustavljana akcija kraj Visokog: Sejfović i dalje na slobodi

thumb460_116146_amel sejfovic

Potraga za Amelom Sejfovićem još uvijek traje, potvrđeno je jutros za televiziju N1 iz Operativnog centra MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Kako su kazali za N1, novih informacije nakon sinoćnjeg obustavljanja akcije u blizini Visokog, još uvijek nema. Tada je policija provela akciju potrage na području sela Tušnjići između Visokog i Kiseljaka

– Prilikom pretrage terena pronađene su stvari za koje postoji sumnja da pripadaju Amelu Sejfoviću, rečeno je za N1 sinoć u Tužiteljstvu Kantona Sarajevo.

Ranije je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona za N1 potvrđeno da je u akciji uhapšena jedna osoba koja se dovodi u sumnju da je povezana sa bijegom Sejfovića iz KPZ Miljacka u Sarajevu. Podsjećamo, Sejfović je pobjegao iz zatvora u Sarajevu. Nakon bijega Sejfovića, uhapšeno je ukupno deset osoba, četiri u samom Kazneno-popravnom zavodu, dvije na području Zenice i ukupno četiri osobe koje su uhapšene u Visokom.

Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor zaposlenima u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo Nikoli Simiću, Arminu Delaliću i Igoru Milošu. Oni su na zahtjev Tužilaštva Kantona Sarajevo prebačeni u Kazneno-popravni zavod u Zenici.

Sejfović se tereti da je sa grupom osoba opljačkao banku u sarajevskom naselju Ilidža 2015, kada je poginuo biciklista Kemo Bašić. Iza sebe ima više krivičnih djela, a MUP je za njim raspisao potjernicu.