Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odbjegla Slobodanka Tošić se krije u Srbiji? (FOTO)

slobodanka-tosic
Slobodanka Tošić

Bivša miss Bosne i Hercegovine i Playboy model Slobodanka Tošić pobjegla je iz BiH pošto je osuđena na dvije i po godine zbog umiješanosti u pokušaj ubistva.

Kako se navodi, sumnja se da se krije u Srbiji.

Britanski Daily Mail navodi da je 30-godišnja Slobodanka osuđena u martu zbog “namještanja ubistva“ lokalnog mafijaškog šefa.

Ona se 2006. godine vidjela sa šefom mafije Đorđom Ždralom, da bi ga izdala njegovom rivalu Darku Elezu, koji je pokušao da ga ubije.

Ždrale je ranjen u tom napadu, ali je uspio da pobjegne.

slobodanka-tosic-3

Kako se navodi, Ždrale je na suđenju potvrdio navode optužnice da ga je Tošić, u koju je bio zaljubljen, namamila pričom da joj treba prevoz do naselja Pavlovac, gde je, nakon izlaska iz kola, mahnula Elezu, koji je sa još jednim saučesnikom dotrčao i pucao u njega.

Uhapšena je u policijskoj akciji „Lutka“, a tokom postupka je negirala krivicu da je učestvovala u pokušaju ubistva. Prvo joj se sudilo sa ostalim optuženima, a njen postupak je kasnije razdvojen jer se nije odazivala pozivima suda.

slobodanka-tosic-2

Nakon raspisane potrage uhapšena je u Hrvatskoj 2015. godine, a potom je deportovana u BiH i smještena u kućni pritvor da bi suđenje neometano moglo da se nastavi.

U julu je žalbena komisija podržala presudu od dvije i po godine zatvora za missicu koja je tada bila u kući svojih roditelja, a živjela je u kućnom pritovru.

Međutim, nije se pojavila na odsluženju kazne.

„Zbog zahtjeva Suda BiH izdata je Interpolova potjernica za Slobodankom Tošić“, navodi portparol koji, kako piše Daily Mail, nije razjasnio zbog čega je bilo potrebno toliko vremena da se izda nalog za hapšenje.

Osim toga, oni ističu da policija prvo pokušava da misicu pronađe u Bosni.

Slobodanka Tošić titulu miss fotogeničnosti BiH dobila je sa 19 godina, a u srpskom izdanju časopisa Playboy pojavila se 2008. godine.

slobodanka-tosic-1

Daily Mail navodi da je dokazano da je ona članica Elezove bande, za koju je tužilac rekao da je jedna od najvećih u BiH. Takođe, ističu da je ta banda „razbijena“ u velikoj policijskoj akciji 2012. godine kada su 32 čovjeka, među kojima je i Elez, optužena za više ubistva i pljački.

Elez se trenutno nalazi u zatvoru u Srbiji, osuđen je na devet godina zbog umiješanosti u organizovani kriminal. Inače, Ždrale se trenutno nalazi u zatvoru zbog ubistva bivšeg šefa policije RS Ljubiše Savića Mauzera.