Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzla

Određen pritvor Mustedanagiću zbog saobraćajne nesreće u kojoj je stradao pješak

ismar subašić

Osumnjičeni je identificiran i uhapšen istog dana, a uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji s pripadnicima Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Amara Mustedanagića (22) iz Tuzle zbog osnovane sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi s krivičnim djelom neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Postoji osnovana sumnja da je Mustedanagić u ranim jutarnjim satima 21. decembra ove godine na “južnoj magistrali” u Tuzli upravljajući “golfom 5” u vlasništvu druge osobe koja je bila na mjestu suvozača, prednjim desnim dijelom vozila udario pješaka Ismara Subašića.

Mustedanagić je nakon toga nastavio vožnju svjestan da ostavlja bez pomoći osobu koju je ozlijedio, a koja je nakon toga preminula na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Osumnjičeni je identificiran i uhapšen istog dana, a uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji s pripadnicima Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla.

Tokom dosadašnjeg dijela istrage su prikupljeni brojni materijalni dokazi s mjesta nesreće, uzete izjave određenog broja svjedoka, te su naređena određena vještačenja i istražne radnje koje su u toku.

Nakon analize materijalnih dokaza bit će naređeno i vještačenje po vještaku saobraćajne struke, a kontinuirano i intenzivno se radi na utvrđivanju svih okolnosti koje se vezuju za ove događaje.

Osumnjičenom je pritvor određen zbog bojazni da bi mogao sakriti ili uništiti dokaze i uticati na svjedoke, kao i bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Tuzla.