Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NASILNIČKO PONAŠANJE

Oglasila se policija povodom potjere u Tuzli i hapšenja muškarca

mup tuzlanskog kantona muptk
Foto: BHRT/ Arhiva

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona oglasili su se povodom sinoćnje drame u Tuzli, a koja je rezultirala hapšenjem muškarca E.S. koji je ispalio nekoliko hitaca iz pištolja, slupao dva vozila i potom se dao u bijeg.

-PS Zapad/PU Tuzla je 08.06.2024.godine, oko 19,45 sati zaprimila više prijava građana iz naselja Miladije u Tuzli, u kojima se ukazivalo da je jedno lice iz istog naselja, na različite načine, pa čak i upravljajući vozilom, (kojom prilikom je oštećeno jedno vozilo) uznemirilo građane. S tim u vezi policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su poduzimajući određene mjere i radnje, identifikovali lice koje se dovodi u vezu s ovim događajem, a radi se o E.S. (1982) iz Tuzle. Oko 22,45 sati, E.S. je pronađen i stavljen pod kontrolu, nakon čega mu je oduzeta sloboda zbog krivičnog djela – nasilničko ponašanje.

Sve potrebne mjere i radnje poduzimaju se po uputama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a nakon kriminalističke obrade isti će u skladu sa ZKP F BiH biti predat postupajućem tužiocu na dalje nadležno postupanje – saopćila je Adnana Sprečić, portparol MUP-a TK.