Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pravosnažna presuda

Oliver Knezović osuđen na četiri godine zatvora, oslobođen optužbi za ubistvo Vedrana Puljića

Split: Su?enje Oliveru Knezovi?u, optuženom za ubojstvo navija?a FK Sarajevo
23.02.2017., Split - Sudjenje Oliveru Knezovicu, optuzenom za ubojstvo navijaca FK Sarajevo Vedrana Puljica na Zupanijskom sudu. rPhoto:Ivo Cagalj/PIXSELL

Sedam godina od početka suđenja Oliveru Knezoviću zbog uloge u neredima koji su se 2009. godine odigrali u Širokom Brijegu, Županijski sud u Splitu je donio presudu

Oliver Knezović pravosnažno je oslobođen za ubistvo Vedrana Puljića dok ga je Županijski sud u Splitu u ponedjeljak osudio na četiri godine zatvora zbog izazivanja opće opasnih radnji.

Sedam godina od početka suđenja Oliveru Knezoviću zbog uloge u neredima koji su se 2009. godine odigrali u Širokom Brijegu, Županijski sud u Splitu je donio presudu.

Tada je ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić, a ranjeno i povrijeđeno je još barem desetak osoba.

Knezović je proglašen krivim za općeopasnu radnju za što mu je dosuđeno četiri godine zatvora i plaćanje troškova postupka u iznosu od 119.980 kuna, javlja Dalmatinski portal.

Knezović se nakon nereda prijavio u širokobriješku policiju, da bi kasnije pobjegao i u pratnji advokata otišao u policijsku postaju u Zagrebu.

Za drugu tačku optužnice kojom ga se tereti za pokušaj ubistva, oslobođen je.

U početku mu se sudilo za ubistvo Vedrana Puljića i još šest pokušaja ubistva, no sredinom septembra 2017. godine Županijsko državno odvjetništvo je nakon domaćeg vještačenja, izmijenilo optužnicu, pa ga se teretilo za dva kaznena djela – pokušaj ubistva, ne navodeći koga i dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Na samom kraju sudija Zoran Ivanišević je naglasio da za ubistvo Vedrana Puljića još niko nije odgovarao.

Iza ovog suđenja ostaje ogorčenost jer majka Vedrana Puljića nije doznala ko joj je usmrtio sina i niko za to nije odgovarao, rekao je Ivanišević obrazlažući presudu.