Crna hronika

Akcija Logan

Osuđeni za ubistvo navijača pod lažnim imenom krio se Banjoj Luci

12/01/2021

Za njim je, stoga, raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog teškog ubistva, pošto mu se svaki trag izgubio 8. oktobra 2017. godine, kada se zločin i dogodio.

Stefan Stefanović (29) iz Novog Sada, koji je u ponedjeljak uhapšen u Banjaluci, osuđen je pravosnažno na 15 godina robije po optužnici u kojoj se navodi da je u novosadskom klubu “The End” pucnjima iz pištolja ranio navijača Vojvodine Milana Pribakovića (29), koji je potom iskrvario te preminuo.

Pošto je bio u bjekstvu, u odsustvu je na tu jedinstvenu kaznu osuđen za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom, izazivanje opšte opasnosti te nošenje oružja bez dozvole.

Za njim je, stoga, raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog teškog ubistva, pošto mu se svaki trag izgubio 8. oktobra 2017. godine, kada se zločin i dogodio.

Tada je, naime, u novosadskom klubu “The End”, Pribakovića, kako se u presudi navodi, upucao sa više hitaca iz pištolja u noge, a jednim ga je pogodio i u veliki arterijski krvni sud, što je po tog mladića bilo kobno.

Nakon toga Stefanović je nestao, a lociran je, kako pišu Nezavisne, u jednom iznajmljenom stanu u stambenoj zgradi u banjalučkom naselju Borik te uhapšen jučer u akciji “Logan”.

Uz Novosađanina, pala su i trojica Banjalučana, a kako se nezvanično saznaje, riječ je o Slobodanu Stankoviću, potom Milanu Gajiću, vojniku Oružanih snaga BiH, te taksisti Bojanu Đuriću.

“Osumnjičeni su za više krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga te falsifikovanja isprava itd.”, naveli su iz policije, uz navođenje njihovih inicijala.

Narkotici su pronađeni i u ponedjeljak, kada su pretreseni stan i druge prostorije koje je koristio u Banjaluci. Zaplijenjeno je, naime, oko 30 grama materije koja asocira na kokain, oko 60 grama materije koja asocira na marihuanu te 10.500 KM.

Nađeni su, takođe, i vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni te drugi predmeti. I to nije sve – policajci su utvrdili da Novosađanin koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kretao po Banjaluci.

Nađena je, stoga, i lažna lična karta Srbije na ime Nikola Radišić te falsifikovana lična karta i vozačka dozvola iz Švicarske na isto ime.

Pretpostavlja se da se pod lažnim identitetom sve ove godine krio u Banjaluci.

“Policajci su to saznali te pažljivo pripremali akciju, čekajući pogodan trenutak da ga uhapse”, kažu  izvori za Nezavisne.

Stefanović je, prema dostupnim informacijama, 8. oktobra 2017. godine, oko 5.50, ušao u diskoteku “The End”, u kojoj je bio veći broj gostiju, i počeo da puca prema Pribakoviću, gađajući mu noge. Pribaković je iskrvario i preminuo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.