Osumnjičena pokušala da zataška ubistvo banjalučkog fotografa?

aleksandar-m1

Kristina Jovković (31), osumnjičena za ubistvo fotografa Aleksandra Mujčinovića (44) iz Banjaluke, pokušala je da prikrije tragove zločina, a kada u tome nije uspjela policiji je ispričala da je ubila Mujčinovića jer je on pokušao da je siluje, saznaje Srpska Cafe.

Izvor blizak istrazi kaže da je Jovkovićeva nakon ubistva u pomoć pozvala svog brata, u nadi da će joj pomoći da prikrije zločin.

“Tragovi na mjestu zločina ukazuju da je ona pomijerala tijelo i da je pokušavala da ga sakrije. Međutim, na vrijeme je otkrivena i uhapšena, a tokom saslušanja je tvrdila da je ubila Mujčinovića dok je on pokušavao da je siluje. Međutim, nisu pronađeni dokazi koji potvrđuju njenu priču i zapravo nijedan trag njoj ne ide u korist”, rekao je izvor iz policije.

On kaže da je istragom utvrđeno da je Mujčinović ubijen u petak po podne, ali Jovkovićeva to dva dana nikome, sem bratu, nije prijavljivala. Obdukcija je pokazala i da je Mujčinović ubijen sa 11 uboda nožem u trbuh i grudni koš.

“Imao je tri površinske rane na grudima i osam na stomaku, koje su bile smrtonosne. Ni jedna od tih rana ne izgleda kao odbrambena, a u kući je pronađen nož kojim je zločin počinjen. Kada se na to doda činjenica da je tijelo pomijerano, jasno je zašto se izjava osumnjiče dovodi u pitanje”, kaže izvor blizak istrazi.

Navodi o silovanju šokirali su sve Mujčinovićeve prijatelje i komšije, koji tvrde da je Jovkovićeva duže vrijeme bila u ljubavoj vezi sa Mujčinovićem. Čak su i određeno vrijeme živjeli zajedno, što su potvrdile i njegove komšije koje su ih često viđale zajedno.

“On je dobar čovjek, koji sigurno nije bio u stanju da počini takav zločin. S druge strane ona je veoma problematična djevojka, sklona narkoticima. U više navrata je liječena od zavisnosti i nije isključeno da se ponovo navukla na drogu”, rekao je jedan od Aleksandrovih poznanika

Jovkovićeva je danas predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i nakon saslušanja biće donesena odluka o prijedlogu za pritvor.