Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osumnjičeni pedofil Edin Šebo ponovo uhapšen

sebo

Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo u ponedjeljak je zaprimilo rješenje Općinskog suda Sarajevo (OSS) o ukidanju pritvora prema Edinu Šebi, koji se sumnjiči za krivično djelo bludne radnje nad malodobnom osobom.

Šebo je, u skladu s tim rješenjem, pušten na slobodu, ali je, u međuvremenu, ponovno uhapšen.

[pull_quote_right]Optuženi Šebo, odmah po puštanju na slobodu, uputio je prijetnje malodobnom svjedoku/oštećenom, a što je prijavljeno službenicima Treće policijske uprave u Sarajevu[/pull_quote_right]

Ovo je Feni potvrdio glasnogovornik Kantonalnog tužiteljstva Alem Hamzić, navodeći da je ovo tužiteljstvo nezadovoljno i iznenađeno ovakvom odlukom OSS-a, posebno zbog prirode krivičnog djela, načina njegovog počinjenja i posljedica, te da će uložiti žalbu protiv spomenute sudske odluke.

Po njegovim riječima, optuženi Šebo, odmah po puštanju na slobodu, uputio je prijetnje malodobnom svjedoku/oštećenom, a što je prijavljeno službenicima Treće policijske uprave u Sarajevu.

Stoga je, po nalogu nadležnog tužitelja, Šebo odmah lišen slobode, te će Tužiteljstvo protiv njega predložiti pritvor, sada, i zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugorožavanje sigurnosti.