Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

još dva mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo livanjskog profesora produžen pritvor

livno ubistvo (1)

Beživotno tijelo penzionisanog profesora Ajnur je ostavio pored rijeke Bistrice zatrpavši ga starom travom i grančicama, prethodno uzevši iz njegovih hlača novčanik i novac u manjem iznosu nakon čega se motornim vozilom odvezao u Vitez

Kantonalni sud u Livnu produžio je pritvor za još dva mjeseca 22-godišnjem Ajnuru Nicu iz Kruščice pored Viteza, osumnjičenom za ubistvo penzionisanog profesora u Livnu u decembru prošle godine.

Kako je ranije objavljeno, 17. decembra prošle godine, za vrijeme dok je osumnjičeni Ajnur Nice prosjačio ispred TC Konzum u Livnu, do njega je došao penzionisani profesor Stipo Perković iz Livna koji ga je nakon kratkog razgovara uveo u svoje motorno vozilo marke “Mercedes”.

Obojica su se zatim odvezli na područje ispod Veterinarske stanice u Livnu, uz korito rijeke Bistrice. Nakon određenog vremena provedenog u vozilu, Ajnur je, kako je navedeno u policijskom izvješću, davljenjem usmrtio Perkovića.

Beživotno tijelo penzionisanog profesora Ajnur je ostavio pored rijeke Bistrice zatrpavši ga starom travom i grančicama, prethodno uzevši iz njegovih hlača novčanik i novac u manjem iznosu nakon čega se motornim vozilom odvezao u Vitez.