Crna hronika

još dva mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo livanjskog profesora produžen pritvor

17/03/2021
FOTO: federalna.ba

Beživotno tijelo penzionisanog profesora Ajnur je ostavio pored rijeke Bistrice zatrpavši ga starom travom i grančicama, prethodno uzevši iz njegovih hlača novčanik i novac u manjem iznosu nakon čega se motornim vozilom odvezao u Vitez

Kantonalni sud u Livnu produžio je pritvor za još dva mjeseca 22-godišnjem Ajnuru Nicu iz Kruščice pored Viteza, osumnjičenom za ubistvo penzionisanog profesora u Livnu u decembru prošle godine.

Kako je ranije objavljeno, 17. decembra prošle godine, za vrijeme dok je osumnjičeni Ajnur Nice prosjačio ispred TC Konzum u Livnu, do njega je došao penzionisani profesor Stipo Perković iz Livna koji ga je nakon kratkog razgovara uveo u svoje motorno vozilo marke “Mercedes”.

Obojica su se zatim odvezli na područje ispod Veterinarske stanice u Livnu, uz korito rijeke Bistrice. Nakon određenog vremena provedenog u vozilu, Ajnur je, kako je navedeno u policijskom izvješću, davljenjem usmrtio Perkovića.

Beživotno tijelo penzionisanog profesora Ajnur je ostavio pored rijeke Bistrice zatrpavši ga starom travom i grančicama, prethodno uzevši iz njegovih hlača novčanik i novac u manjem iznosu nakon čega se motornim vozilom odvezao u Vitez.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.