dvodnevna žalost

Otac i maloljetni sin poginuli od “kašikare”: Sumnja se na ubistvo i samoubistvo!

berkovici

U vrijeme dana žalosti u Berkovićima bit će spuštane zastave na pola koplja na zgradama svih javnih institucija u općini

Otac i sin, čija su tijela juče pronađena u napuštenoj kući u mjestu Hatelji, opština Berkovići, stradali su od aktiviranja eksplozivne naprave, potvrdio je Srni službenik za informisanje Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović.

On je rekao da je izvršen uviđaj i da su na licu mjesta pronađene dvije kašike od ručnih bombi i još jedna neeksplodirana ručna bomba.

“Jutros je urađen spoljni pregled tijela muškarca čiji su inicijali Đ.R. /51/ i njegovog petnaestogodišnjeg sina Đ.M. i ustanovljeno je da je smrt nastala nasilno, usljed dejstva eksplozivne naprave”, rekao je Vukanović.

On je naveo da obdukcija tijela stradalih neće biti rađena, ali da se rad na rasvjetljavanju ovog slučaja nastavlja.

Sumnja se da je riječ o ubistvu i samoubistvu.

Načelnik općine Berkovići Nenad Abramović proglasio je 24. i 25. august danima žalosti zbog tragičnog događaja u kome su život izgubili Ranko Đurica (51) i njegov maloljetni sin Milorad (15).

U vrijeme dana žalosti u Berkovićima bit će spuštane zastave na pola koplja na zgradama svih javnih institucija u općini.

Na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a mediji su dužni da svoje programske sadržaje prilagoditi danima žalosti.