nesreća u drvaru

Otac petogodišnje djevojčice bori se za život: Udario ga pijani vozač koji je vozio 193 km/h

873×400

Luka Matić je zadobio povrede opasne po život i trenutno se liječi u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar

U Drvaru je u subotu došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je povrede opasne po život zadobio 37-godišnji Luka Matić.

Kako javlja Avaz, Matićev auto je udario sivi Mercedes kojim je upravljao 24-godišnji Đ. R.

Vozač Mercedesa je navodno bio u alkoholiziranom stanju i vozio je 193 kilometra na sat. Postoji mogućnost da je bio i pod uticajem opojnih sredstava, a toksikološki nalazi bi trebali biti gotovi za desetak dana.

Kako se saznaje, Matić je u subotu oko 15:25 sati krenuo kući sa posla. Izašao je sa parkinga, ušao u svoju traku i nastavio da vozi. Đ. R. se zabio Mercedesom u Matićev automobil 10 do 15 metara od firme u kojoj je Matić zaposlen.

Matić je zadobio povrede opasne po život i trenutno se liječi u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Ne postoji šansa da bude prebačen u Split na liječenje zbog težine povreda, jer ne bi podnio transport.

Od siline udara, došlo je do prijeloma baze lobanje, puknuća lobanje, sljepoočne i nosne kosti. Pluća su mu nagniječena i trenutno se nalazi na respiratoru. Slezena je pukla i ona je morala biti izvađena.

Jetra je također pukla ali su je doktori uspjeli spasiti. Karlične kosti su mu pukle na tri mjesta. Prognoze doktora nisu dobre. Navode da su male šanse da preživi.

Vlasnik prodavnica

Matić je oženjen i otac petogodišnje djevojčice.

Vozač Mercedesa navodno potiče iz bogate porodice u Drvaru, odnosno njegova majka je uposlenica u Općini a otac je vlasnik nekoliko prodavnica.