Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zatraženo novo vještačenje

Otac ubijene Selme Agić: Idiot ih je pokupio, i bit će onako kako cijelo vrijeme tvrdim

Amir Agic

Kako je pojasnio sudija Todorović vještačenje je zatraženo zbog razilaženja dva prethodna saobraćajna vještačenja u brzini kretanja vozila, mjestu kontakta ali i drugim okolnostima

Sudsko vijeće kojim predsjedava Igor Todorović donijelo je naredbu o provođenju novog saobraćajnog vještačenja u slučaju Sanjin Sefić. Vještačenje će uraditi Saobraćajni fakultet iz Doboja.

Kako je pojasnio sudija Todorović vještačenje je zatraženo zbog razilaženja dva prethodna saobraćajna vještačenja u brzini kretanja vozila, mjestu kontakta ali i drugim okolnostima.

Danas je svjedočio Haris Hajrić koji je 10. oktobra 2016. godine bio u društvu sa Selmom Agić i Editom Malkoč te su se rastali nekoliko trenutaka prije nego što će ih automobilom udariti Sanjin Sefić. On je kazao da su iz kafića Tito izašli oko 21:35 nakon poluvremena utakmice, te su se uputili prema glavnoj cesti.

Na pitanje tužiteljice Jasminke Knežević da li su već Selma i Edita prelazile cestu dok je on bio tu, svjedok je odgovorio da je njemu prvom došao taksi, a da su one ostale na trotoaru da sačekaju zeleno svjetlo na semaforu za pješake. On je također kazao da su čekale da cestu pređu na pješačkom prijelazu kod Historijskog muzeja u pravcu Ambasade SAD-a.

Advokat Sanjina Sefića Kerim Čelik pitao je svjedoka da li je taksiju bilo zeleno svjetlo kad je ušao u automobil, svjedok je odgovorio da jeste. Na insistiranje Čelika da tačno pojasni gdje je zaustavio taksi i gdje su stajale Selma i Edita, Hajrić je pojasnio da mu je taksi stao na pješački prijelaz, a da su one ostale čekati svjetlo na semaforu.

Današnjim svjedočenjem i Tužilaštvo KS i odbrana Sefića završili su sa iznošenjem svojih dokaza. Naredno ročište bit će održano 3. januara 2020. godine.

Amir Agić, otac Selme Agić kazao je da se nadao novom saobraćajnom vještačenju.

„Nismo bilo zadovoljni vještačenjem Ševala Kovačevića, niti vještaka iz Beograda. Mi se nadamo da će sada biti brzina 150 km na sat plus minus 10. Ja vam garantujem da će to biti tako ako budu vještačili po svim parametrima. Haris Hajrić je rekao gdje su one stajale, a to je bila vrlo velika dilema. U početku je bilo da su prelazile od Američke ambasade, gdje su bile, šta su bile. One su njega ispratile da ode i krenule na zeleno svjetlo da pređu i tada ih je pokupio idiot“, kazao je Agić.