Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poruke s protesta

Očevi stradalih Selme Agić i Edite Malkoč: Mi smo uz porodicu Memić, mi nećemo posustati

Amir Agić i Enes Malkoč – fokus DB (1)

“Želim da vam se zahvalim što ste u ovolikom broju došli na ovaj skup da podržite Muriza, porodice Memić i Dragičević”, kazao je kratko Enes Malkoč

Desetog oktobra navršava se pet godina od pogibije Selme Agić i Edite Malkoč. Danas su na protestu u Sarajevu, na kojim se traži pravda za ubijene Dženana Memića i Davida Dragičevića, tu njihovi očevi, Amir Agić i Enes Malkoč koji su su obratili okupljenim građanima.

“Želim da vam se zahvalim što ste u ovolikom broju došli na ovaj skup da podržite Muriza, porodice Memić i Dragičević”, kazao je kratko Enes Malkoč.

Amir Agić iz Bugojna kazao je da borba na ulici nije dostojna čovjeka.

“Borbu moraju da vode institucije za koje smo mi dali živote u proteklom ratu. Naše djevojke ubio je Sanjin Sefić na pješačkom prijelazu. On je jučer pokušao prilikom transporta u Zenicu da pobjegne policiji i spriječen je u tome. Mi smo uz porodicu Memić, mi nećemo posustati, ne do Bog da se nikome desi da traži pravdu traži po ulici. Hvala vam puno što na podržavate i što ste uz nas”, kazao je Agić.

Agić je naglasio kako je cilj da sva djeca u BiH budu sigurna.

– Molim vas da podržite porodicu Memić i da skinemo neljude koji su na funkcijama i koji nam uništavaju našu lijepu državu”, zaključio je Agić.