Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u naselju buča potok

Pacijent u Sarajevu napao medicinske sestre, na jednu bacio zaštitni šalter i polomio ga (VIDEO)

ambulanta

Iz MUP-a KS su potvrdili da se dogodio incident, te tvrde kako se radi na sankcionisanju izvršioca

U ambulanti, u sarajevskom naselju Buča Potok, sinoć oko 18:30 sati dogodio se incident kada je jedan nezadovoljni pacijent polomio portal i napao dvije medicinske sestre.

Iz MUP-a KS su potvrdili da se dogodio incident, te tvrde kako se radi na sankcionisanju izvršioca.

“Imamo evidentiran da je 9. marta u 18.30 sati polomljen i polupan improvizovani portal u ambulanti u Buča Potoku. Policija radi na provjeri identiteta i sankcionisanju izvršioca”, poručili su iz sarajevske policije.

Na snimku koji je objavljen na Facebooku čuje se govor jedne od napadnutih medicinskih sestara:

“U glavu me udarao, sreća pa nije pravo staklo, zaklalo bi me”.

Snimak na Facebooku je objavio Jasmin Avdović, predsjednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu Kantona Sarajevo.

“Pacijent je napao kolegicu fizički i drugoj je na glavu sručio zaštitni šalter i polomio ga. Sve zbog telefonske opcije (Call Centra) jer nije uspio uspostaviti vezu sa njima, a one su upravo razgovarale na telefon sa drugim pacijentima. Ovo se sve, kao novi-stalni problem, dešava od kada je uvedena telefonska linija kovid i automatski prebacuju pozive tamo, a tamo u slučaju zauzeća, dobiju automatski generisane upute da su svi zauzeti i da se jave kasnije ili ostave podatke kako bi njih kasnije neko kontaktirao, nakon čega muzika svira”, napisao je između ostalog u opisu videa Avdović.

On je dodao da su im zdravlje i život svima ugroženi.

“Bez ulaska u temu razumijevanja nezadovoljstva koje korisnici naših usluga imaju, međutim, kao i na ovom primjeru, nikada ne odgovara ili nastrada onaj/oni koji su za to odgovorni, već uvijek oni koji se ni za šta ne pitaju, a svoj posao rade maksimalno požrtvovano i savjesno…”, napisao je Avdović.