Palicama napali radnike kada su došli da im isključe struju

elektro ost333

Dvojicu radnika „Elektrodistribucije“ Novi Grad, radne jedinice u okviru ZP „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka, juče ujutro su u selu Donji Rakani kod Novog Grada napale dvije osobe prilikom obavljanja redovnih radnih zadataka”, saopšteno je iz Elektrokrajine.

Na radnike „Elektrodistribucije“ Novi Grad su fizički nasrnula lica D.J. i Đ.J., nakon što su radnici nekoliko minuta prije toga isključili sa mreže njihovo domaćinstvo zbog duga za električnu energiju u iznosu od 990 KM.

Dvojica napadača su na putu presreli službeno vozilo „Elektrodistribucije“ upućujući pritom prijetnje i psovke prema dvojici radnika u vozilu. Tom prilikom su napadači drvenim palicama nekoliko puta udarili po haubi službenog vozila i pričinili materijalnu štetu.

Napadnuti radnici su ostali nepovrijeđeni, a napad su odmah prijavili Stanici policije Novi Grad čiji su službenici na licu mjesta napravili uviđaj.

Uprava i kolektiv „Elektrokrajine“ najoštrije osuđuju napad na zaposlene iz Novog Grada te pozivaju nadležne organe da adekvatno reaguju i sankcionišu napadače. Iz Elektrokrajine navode da ovo nije prviput da su radnici napadnuti.

“Kupac D.J. već duže vrijeme ne plaća električnu energiju i ne dozvoljava radnicima „Elektrodistribucije“ Novi Grad pristup mjernom mjestu zbog čega prethodnih nekoliko puta nismo mogli izvršiti isključenje.

Preduzeće je protiv D.J. u februaru 2016. godine podnijelo tužbu, te pokrenulo prekršajni i parnični postupak. To lice je tokom rasprave u sudnici takođe verbalno i fizički nasrnuo na naše radnike zbog čega je morala intervenisati sudska policija”, navedeno je u saopštenju.