Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pao najveći serijski kradljivac u BiH

marijo-dadic-1

Nepopravljivi serijski kradljivac Marijo Dadić (29) iz Bugojna, nastanjen u Mostaru, kojega su zbog provalničke vještine prozvali Pink Panter, ponovno je uhapšen.

Ovog puta u širokobriješkom selu Uzarići koje je policija munjevitom brzinom preksinoć blokirala nakon dojave mještanina koji je uočio provalu u jednu privatnu kuću.

Samo zahvaljujući takvoj suradnji građana i policije zaustavljen je svega kilometar dalje u plavom Ford Focusu s plijenom, zlatom i ostalim. Ispostavilo se da mu to nije prva krađa u ovom kraju, što je naknadno i priznao, piše Večernji.ba.

Inače, nedavno je odslužio tri i po godine zbog čak 35 krađa u domovima imućnijih Mostaraca. S njim je tada uhapšena i njegova polusestra, ali je zbog nedostatka dokaza, ubrzo puštena. On je već slovio kao rekorder po najvećem broju rasvijetljenih provala što ih je neko počinio u Mostaru, a šteta se procjenjivala na 300.000 KM.

Dadić je i ranije “stanovao” u Zeničkom zatvoru, gdje je odslužio i jednu petogodišnju kaznu. Nakon svakog hapšenja otkrivao je i kome je sve prodavao zlato, tehniku, slike, alat… a novac bi uglavnom trošio na provode i plaćanje smještaja.

Birao je kuće u prigradskim naseljima po čitavoj Hercegovini u kojima je, po izgledu, pretpostavljao da žive imućniji ljudi. Uglavnom ih je obilazio u sumrak i provjeravao ima li ukućana, kao i otvorenih prozora ili vrata, pa noću “operirao”.

U nekim slučajevima je zatekao vlasnike na spavanju, ali to ga ni najmanje nije brinulo. Budući da nakon ovog “fantoma” nije bilo vidljivih tragova provale, u mnogim je porodicama nastao problem jer su oštećeni sumnjali da ih potkradaju vlastita djeca.