Crna hronika

Pljačka u Mostaru: Motorima presreli automobil s novcem iz kladionice

01/03/2016

Radnica kladionice BetLive jučer je prijavila pljačku MUP-u HNK-a, u kojoj stoji da su je kod zgrade Mostarka u središtu Mostara, dvije nepoznate osobe na motoru presrele dok je bila u automobilu na semaforu prevozeći novac u banku.

– U vozilu se nalazila radnica kladionice koja je prevozila novac do banke. Dok je automobil stajao na crvenom, nepoznata osoba je ušla i uz prijetnju pištoljem, uzela torbu s novcem i s drugom osobom na motoru se udaljila s mjesta zločina. Istraga je u tijeku, kazali su za Pogled.ba sugovornici iz MUP-a HNK-a.

S obzirom na to da se pljačka dogodila u jednoj od najprometnijih ulica u Mostaru policija se susreće s problemom pronalaska svjedoka. Naime, svi koje je policija do sada ispitala nisu vidjeli ništa neobično. Iako nije službeno saopšteno koliko su novca lopovi odnijeli, špekulira se kako je u pitanju nekoliko desetaka tisuća maraka.

– Još uvijek čekamo da nam iz kladionice dojave koliko je tačno novca žena nosila u banku. Uskoro bi trebali imati više informacija oko ovoga slučaja, navode iz MUP-a HNK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.