Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pljačkašu “BH Pošte” i Privredne banke 13 godina zatvora

pljacka

Sud BiH osudio je Vasu Ljubibratića na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina zbog organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom razbojništvo.

Istom presudom, Ljubibratić je oslobođen optužbe da je počinio organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom ubistvo, saopšteno je iz Suda BiH.

Ljubibratić je proglašen krivim da je, kao pripadnik grupe za organizovani kriminal, učestvovao u oružanoj pljački, izvršenoj prilikom transporta novca Privredne banke Sarajevo 29. juna 2006. godine.

Privredna banka Sarajevo oštećena je tada za 2.196.882 evra, a Ljubibratić je osuđen i za učestvovanje u pljački “BH Pošte” u Sarajevu 29. juna 2008. godine, pri čemu je “BH Pošta” Sarajevo oštećena za 668.282 KM.

Istom presudom, Ljubibratić je oslobođen optužbe da je učestvovao u pribavljanju putničkog motornog vozila, korištenog za prevoženje neposrednih izvršilaca u pokušaju izvršenja ubistva Đorđa Ždrala.

Optuženi je obavezan da plati oštećenoj Privrednoj banci Sarajevo 2.196.882 evra na ime naknade štete nastale izvršenjem krivičnog djela, a sa ostalim dijelom imovinskopravnog zahtjeva oštećena je upućena na parnicu.

Optuženi je obavezan da plati “BH Pošti” Sarajevo 668.282 KM na ime naknade štete nastale izvršenjem krivičnog djela, a sa ostalim dijelom imovinskopravnog zahtjeva oštećena je upućena na parnicu.

Sud je donio i rješenje kojim su Ljubibratiću ukinute mjere zabrane i određen pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, koji može trajati najduže devet mjeseci od dana lišenja slobode ili do nove odluke Suda.