Crna hronika

mup ks

Pokušaj ubistva u Sarajevu: Jedna osoba završila na hirurgiji, troje uhapšenih

08/01/2021
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, radi se o osobama L. Č. (2001.), A. Č. (2002.), i S.G. (2002.), svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično Ubistvo u pokušaju

Policijski službenici Treće PU Sarajevo uhapsili su sinoć u 21:20 sati tri osobe zbog pokušaja ubistva.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, radi se o osobama L. Č. (2001.), A. Č. (2002.), i S.G. (2002.), svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično Ubistvo u pokušaju.

“Isti su navedenog dana u 19:40 sati u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, oštrim predmetom nanijeli teške tjelesne povrede osobi inicijala A. S. (1996.). Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a ptom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju”, naveli su iz MUP-a KS.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a također je pronađeno i izuzeto sredstvo izvršenja – nož.

Navedene osobe su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.