Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Pokušao unijeti u BiH luksuzne satove vrijedne 27.500 KM (FOTO)

20/12/2016

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH spriječili su na Aerodromu Sarajevo nezakonit unos luksuzne robe u BiH.

Koristeći se stacionarnim skenerom “Smith & Heimann”, koji je donirala Vlada SAD-a kroz program EXBS, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Sarajevo, u saradnji sa službenicima Carinske ispostave Aerodrom Sarajevo vršili su mjere pojačanog nadzora prometa roba i putnika te spriječili nezakonit unos robe na carinsko područije BiH, saopćeno je iz UIO.

Radi se o nekoliko torbi, parfema, telefona te skupocjenih satova marke “Breitling”, “Omega” i “Tissot” u vrijednosti 27.500 KM.

Ovu robu su određene osobe pokušale prokrijumčariti na teritoriju BiH izbjegavajući plaćanje dažbina, a ostvarivši prethodno povrat PDV-a u susjednoj Srbiji.

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Komentari