Istočno sarajevo

Policajcu oduzeto 33.720 КM i 100 eura, dobio je otkaz

Banja Luka: Požar u zgradi Investiciono-razvojne banke RS-a, na terenu više vatrogasnih vozila
01.05.2022., zgrada Investiciono-razvojne banke RS, Banjaluka (BiH) – Zgrada Investiciono-razvojne banke Republike Srpske zahvatio je veliki pozar nocas koji je velikim naporima vatrogasaca ipak ugasen, a na objektu je ucinjena velika materijalna steta. U samoj zgradi se nalazi jos nekoliko firmi i agencija i za sada se ne zna kolika je steta pricinjena. Policija je na teren i trenutno vrsi uvidjaj, a saobracaj je obustavljen u tom dijelu grada. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Izrečena mu je disciplinska mjera prestanak radnog odnosa

Policajac iz Istočnog Sarajeva NJ. B. dobio je otkaz nakon što je utvrđeno da je počinio krivično djelo pranje novca.

Iz MUP-a RS je saopćeno da je Disciplinska komisija Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu oglasila disciplinski odgovornim policijskog službenika Policijske uprave Istočno Sarajevo NJ. B. za težu povredu dužnosti – ponašanje u službi ili izvan službe koje narušava ugled ministarstva.

– Izrečena mu je disciplinska mjera prestanak radnog odnosa. Oglašen je odgovornim za počinjeno krivično djelo pranje novca, a novac u iznosu od oko 33.720 КM i 100 eura, ostvaren krivičnim djelom, mu je oduzet – saopšteno je iz MUP-a RS.