Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prijedor

Policija identifikovala tri osobe koje su stavljale u opticaj “filmski novac”

Iz policije apeluju na građane da budu oprezni prilikom novčanih transakcija i da obrate pažnju na zaštitna obilježja novčanica, te ukoliko posumnjaju da se radi o lažnom novcu odnosno o replici da o tome odmah obavijeste nadležnu policijsku stanicu

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor na osnovu operativnih informacija da se na području Policijske uprave Prijedor u opticaj stavljaju falsifikovane novčanice preduzeli su mjere i radnje u cilju otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnog djela “Krivotvorenje novca” i pronalaska izvršioca, javlja Anadolu Agency (AA).

“Preduzetim mjerama i radnjama pronađeno je i oduzeto ukupno 13 novčanica, a identifikovana su tri lica koja su falsifikovani novac stavljali u opticaj”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaje se da je kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni G.P. iz Bosanskog Novog putem interneta kupio repliku novčanica u apoenima od 50 i 100 konvertibilnih maraka koje su namijenjene za filmsku upotrebu takozvani “filmski novac”, koje je potom dao osumnjičenim licima Đ.S. iz Prijedora i D.K. iz Bosanske Dubice koji su novac dalje stavljali u opticaj.

Nakon kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH protiv njih će biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela “Krivotvorenje novca”.

Iz Policijske uprava Prijedor apeluju na građane da budu oprezni prilikom novčanih transakcija i da obrate pažnju na zaštitna obilježja novčanica, te ukoliko posumnjaju da se radi o lažnom novcu odnosno o replici da o tome odmah obavijeste nadležnu policijsku stanicu.

“Falsifikovane novčanice koje su u navedenom slučaju stavljene u promet su prepoznatljive po natpisu ‘Lažni novac’ koji se nalazi na prednjoj strani novčanice i natpisom ‘Samo za filmsku upotrebu replika kopija’ koji je štampan na zadnjoj strani novčanice”, dodaje se u saopštenju.