Crna hronika

Tijelo izvučeno iz rijeke

Policija: Muškarac iz Kotor-Varoši poginuo tokom nezakonitog ribolova

15/07/2019

B.M. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nezakonit ribolov, a istog dana lišena je slobode i O.M. zbog sumnje da je počinila krivično djelo sprečavanje dokazivanja

Tridesetogodišnjak, čije je tijelo jučer izvučeno iz rijeke Vrbanja, u mjestu Obodnik kod Kotor-Varoši, smrtno je stradalo tokom nezakonitog ribolova, saopćeno je danas iz policije.

Utvrđeno je da je ovaj tridesetogodišnjak bio u društvu sa B.M. i da su pomoću električne energije nezakonito lovili ribu u rijeci Vrbanji, te da je zadobio povrede od kojih je preminuo.

-B.M. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nezakonit ribolov, a istog dana lišena je slobode i O.M. zbog sumnje da je počinila krivično djelo sprečavanje dokazivanja, jer je s lica mjesta uklonila sredstva u izvršenja krivičnog djela nezakonit ribolov – navode iz Policijske uprave Banja Luka.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv spomenutih lica za navedena krivična djela.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.