Policija nakon četvorosatne potjere uhapsila Kenana Brbovića i Amara Bašića

potjera

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, jutros oko šest sati na području općine Centar, zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa, lišili su slobode Kenana Brbovića (31) i Amara Bašića (27).

Potjera za Brbovićem i Bašićem počela je jutros oko dva sata, kada su naoružani automatskom puškom krenuli u seriju pljački. Prvo su u ulici Jahijela Fincija, općina Ilidža, opljačkali “Amko Komerc”.

[pull_quote_right]Policija je oko 3,30 napušteni Audi pronašla u ulici Porodice Foht, općina Centar[/pull_quote_right]

Potom u ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Centar Sarajevo, pripadnici policije uočili Golf 4 u kojem su se nalazila četiri maskirane nepoznate osobe.

Pobjegli su u pravcu Čobanija. Sat vremena od prve pljačke, policija je dobila prijavu da je u ulici Vogošćanskih odreda, općina Vogošća, u izvršenje krivičnog djela teške krađe u prodavnicu “Drvopromet”, te da su se maskirana četiri izvršioca naoružana vatrenim oružjem, udaljila se vozilom Audi, u pravcu naselja Hotonj.

Audi registarskih oznaka E95-A-055 primjećen je potom na lokalitetu Kobilja Glava, odakle su se zaputili u pravcu naselja Ciglane. Policija je brzo utvrdila da su tablice na Audiju ukradene. A vozilo u kojem su se nalazili pljačkaši ponovo je locirano na Bistriku.

Policija je oko 3,30 napušteni Audi pronašla u ulici Porodice Foht, općina Centar.

U neposrednoj blizini mjesta hapšenja pronađena je i izuzeta jedna automatska puška i tri fantomke.