Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Posušje

Policija pronašla odbačeni veći paket marihuane, muškarac priznao da je njegov

mup zhk
Foto: MUPZHK

A. D. (30) iz Mostara izjavio je da je paket njegov te da se u njemu nalazi opojna droga marihuana, koju je na područje Posušja dovezao s motociklom marke ”Yamaha”

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije (OKP) PU Posušje rasvijetlili su krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, policijski službenici OKP-a PU Posušje su, provodeći pojačane aktivnosti u borbi protiv zloupotreba opojnih droga u ponedjeljak oko 20.30 sati na lokalitetu Osrdak, u mjestu Rastovača u općini Posušje, zatekli četiri osobe koje su legitimirali, a pretragom mjesta događaja pronašli su odbačeni veći paket.

Tom prilikom A. D. (30) iz Mostara izjavio je da je paket njegov te da se u njemu nalazi opojna droga marihuana, koju je na područje Posušja dovezao s motociklom marke ”Yamaha”, bh. registarskih oznaka, s ciljem stavljanja u promet.

Policijski službenici OKP-a o događaju su izvijestili dežurnog kantonalnog tužioca. Na mjestu događaja izvršili su uviđaj i izuzeli pronađeni paket. U službenim prostorijama PU Posušje saslušali su tri osobe u svojstvu svjedoka te su A. D. (30) ispitali u svojstvu osumnjičenoga na okolnosti izvršenja krivičnog djela -neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. Krivičnog zakona FBiH.

Nakon kompletiranja predmeta PU Posušje podnijeti će Kantonalnom tužilaštvu Izviještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv A. D. (30), zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, objavio je MUP Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK).