Policija u potrazi za Sejfovićem prebila pogrešnog čovjeka

dragoknezevic1

Drago Knežević, domaćin iz sela Završje kod Kiseljaka ni kriv, ni dužan našao se u rubrici Crne hronike i to povezan sa bjeguncem iz zatvora Amelom Sejfovićem, nakon što su ga u noći između srijede i četvrtka isprebijali specijalci MUP-a kantona Sarajevo koji su mu provalili u kuću misleći da se u njoj krije Sejfović.

Knežević je, kako priča, te noći legao da spava kada je čuo lupanje i shvatio da mu neko razvaljuje vrata. Misleći da se radi o lopovima, koji su mu lupali na vrata i vikali da otvori, pokušao je da podupre vrata, i spriječi ulazak, no, ubrzo su policajci provalili u kuću i oborili ga na pod.

Ni tada ne znajući da se radi o policajcima, a ne o lopovima, on je rekao da mogu uzeti sve, samo da njega ne diraju.

“Stao je neko na mene nogom da ne mogu ustati, a ko god je prošao pored mene, udario me. Ta noćna mora trajala je 30-40 minuta, nakon čega je jedan od njih rekao da uđem u banju da sa lica sperem krv. Tad mi je rečeno da je sve ovo zbog onog kriminalca koji je pobjegao iz zatvora. Rekli su mi da su ga locirali u krugu 50-100 metara u blizini moje kuće. Pretresli su tri obližnje kuće, pa i moju. No, moja je bila zaključana, jer sam legao da spavam i nisam im odmah otvorio. Kasnije su se izvinuli rekavši da sve mogu nadoknaditi sudskim putem, zato nakon ovog slijedi tužba. Sve su mogli raditi, ali zašto su me udarali”, pita se Knežević.

Uhapšena još jedna osoba koja je pomogala Amelu Sejfoviću

Usput rečeno, za razliku od Kneževića, Sefović je dosta mlađi, visine je oko 190 cm, krupne tjelesne građe, težine oko 110 kg i duže zalizane kose koju veže u rep.

Policija je potom Kneževića osumnjičila da posjeduje nelegalan lovački karabin sa optičkim nišanom, no, ispostavilo se da on posjeduje dozvolu za vatreno oružje, tako da ni taj detalj ne opravdava ponašanje specijalaca.

Dodajmo na kraju da policija na području Visokog i dalje traga za Sejfovićem koji je pobjegao iz KPZ Miljacka 3. septembra. I, dok se odbjegli kriminalac skriva negdje u okolini Visokog, mještani okolnih naselja i te kako imaju razloga za strah.