Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevska policija i dalje se traga za odbjeglim Amelom Sejfovićem

sejfovic

Sarajevska policija i dalje traga za Amelom Sejfovićem koji je jučer pobjegao iz Kaznenopopravnog zatvora u glavnom gradu BiH i pri tome pucao iz pištolja.

– Na terenu su sve raspoložive snage MUP-a KS i poduzimamo sve da pronađemo Sejfovića, kazali su iz MUP-a KS, javlja Dnevni avaz.

I jutros je, kao i sinoć, na svim ulicama u Sarajevu očigledno pojačano prisustvo policije i skoro da nema raskrsnice u gradu na kojoj se ne nalaze pripadnici MUP-a KS.

Podsjećamo, Sejfović je prijeteći zatvorskim stražarima pištoljem te pucajući prinudio ih da otvore vrata. Vani ga je čekao maskirani motociklista s kojim je pobjegao.

Za Sejfovićem se tragalo i 2009. godine zbog pokušaja ubistva policajca Davora Milića, koji je njega i još dvije osobe pokušao da legitimiše dok su se BMW-om vozili ulicom Vladimira Preloga u Boljakovom Potoku.

Već tada iza sebe je imao podeo policijski dosje. Teretio se i za učešće u razbojništvima u poslovnici Lutrije BiH na Trgu heroja i kladionici “Formula” u naselju Otoka. Crnogorska policija hapsila ga je 2010. godine zbog sumnje da je kao član petočlane kriminalne grupe, učestvovao u pljačkama više banaka i kladionica u Crnoj Gori, kao i da su planirali nove pljačke.

Posljednje krivično djelo za koje mu se trenutno sudi i zbog kojeg je i bio pritvoren je pljačka Raiffeisen banke na Ilidži, prilikom koje je ubijen biciklista Kemo Bašić.