Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općinski sud Bihać

Porodila se, pa bebu umotala u vreću i zakopala u blizini kuće?

AB15285

7. jula ove godine Policijskoj stanici Bihać anonimno je prijavljeno da je tada osumnjičena Ramira Čaušević bila u drugom stanju, da se porodila i da se sumnja da beba nije živa

Ramira Čaušević (43), koja je optužena za čedomorstvo, izjasnila se u Općinskom sudu u Bihaću da nije kriva. Ovo je za Oslobođenje potvrdila Irena Marjanović, portparol Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Optužnica protiv Čaušević je podignuta 9. oktobra ove godine, a desetak dana poslije je potvrđena rješenjem Općinskog suda u Bihaću.

Podsjetimo, 7. jula ove godine Policijskoj stanici Bihać anonimno je prijavljeno da je tada osumnjičena Ramira Čaušević bila u drugom stanju, da se porodila i da se sumnja da beba nije živa. Istražitelj OKP PS Bihać u suradnji sa uposlenicom Centra za socijalni rad obavio je razgovor sa prijavljenom koja je negirala da je uopće i bila u drugom stanju. Po nalogu tužioca Kantonalnog tužilaštva, ona je upućena na ljekarski pregled, gdje je utvrđeno da je bila u drugom stanju i da se porodila. Na osnovu prikupljenih saznanja te u ponovnom razgovoru sa prijavljenom, ona je istražiteljima OKP PS Bihać priznala da se porodila prije sedam dana, te da je bebu umotala u vreću i zakopala u blizini porodične kuće. S druge strane, tada se pojavila i priča da je optuženu zapravo silovao njen rođak.

Ona je navodno izjavila da ju je silovao rođak te da je tri mjeseca poslije saznala da je trudna. On joj je navodno prijetio, zbog čega se ona plašila i nikome nije ništa govorila. Čaušević je tada istražiteljima kazala da je prilikom porođaja i nakon što nije prerezana pupčana vrpca nastupila smrt djeteta. Ročište za glavni pretres u ovom predmetu će biti naknadno zakazano.