Opštinski sud

Potvrđena optužnica: Zbog popravke automobila pucao u automehaničara

Opcinski-sud-zenica

Iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona saopšteno je da je Halać u jednom trenutku repetirao pištolj i uperio ga u glavu M.E

Opštinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Almedina Halaća koji se tereti za nanošenje tjelesnih povreda vatrenim oružjem Zeničaninu čiji su inicijali M.E.

Halać se nalazi u pritvoru od 16. decembra prošle godine, a osuđivan je više puta.

Kako se navodi u optužnici, Almedin Halać je 12. decembra prošle godine u 12.15 časova došao ispred automehaničarske radnje u vlasništvu M.E. s kojim je ušao u raspravu o popravci vozila “škoda fabija”, koje je dovezao na popravku.

Iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona saopšteno je da je Halać u jednom trenutku repetirao pištolj i uperio ga u glavu M.E, a potom je pištolj spustio prema njegovim nogama i ispalio tri metka u trenutku kada se pored M.E. nalazio njegov maloljetni sin.

“Počeli su bježati, a Halać je ispalio još nekoliko metaka te nanio M.E. povrede u vidu prostrelne rane lijeve potkoljenice i oguljotine kože lijeve podlaktice”, dodaje se u saopštenju.

Halać se tereti za krivična djela izazivanje opšte opasnosti u vezi sa krivičnim djelom lake tjelesne povrede i nezakonito nošenje i posjedovanje oružja.