Crna hronika

nije bilo povrijeđenih

Požar u zeničkom zatvoru gasili zajedno stražari i zatvorenici

24/02/2021

Uzroke požara, napominje, otkrit će istraga, ali oni smatraju da se radi o problemu na elektro-instalacijama, koje su stare više od 20 godina

Požar koji je danas oko 10.25 sati izbio na krovu vanjskog poligona Kazneno-popravnog zavoda Zenica, lokaliziran je i ugašen intervencijom samih stražara i zatvorenika te pripadnika vatrogasaca Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, potvrdio je Feni direktor KPZ-a Redžo Kahrić.

– Naši su stražari, zajedno sa zatvorenicima, gasili požar do dolaska vatrogasaca koji su svojim ‘šmrkovima’ i potpuno lokalizirali te ugasili. Nasreću, nije bilo povrijeđenih, ali sam zahtijevao da se dvojica zatvorenika koji su uzeli aparate za gašenje te koji su se pritom nagutali dima, upute u Hitnu pomoć te da im se pruži pomoć. Oni su se osjećali dobro, čak nisu željeli ni ići u Hitnu, ali sam insistirao da odu, jer se nikad ne zna kakve posljedice po zdravlje može ostaviti dim – ističe Kahrić.

Uzroke požara, napominje, otkrit će istraga, ali oni smatraju da se radi o problemu na elektro-instalacijama, koje su stare više od 20 godina.

Komandir PVJ Zenica Mirza Porča potvrdio je da su zatvorenici i stražari pravovremeno reagirali te spriječili širenje požara te da su vatrogasci, nakon dolaska na mjesto požara, koristili ‘šmrkove’ te potpuno i ugasili požar.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.