Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Požar zahvatio tri kuće u Sarajevu, jedna osoba poginula (FOTO)

pozar na kovacima (3)

Jedna osoba smrtno je stradala u požaru koji se rano jutros dogodio  u sarajevskom naselju Kovači.

Požar je izbio u kući u ulici Očaktanum na broju 46 i zahvatio je još dvije susjedne kuće.

pozar na kovacima (11)

– Rano jutros je na području Kovača u starom dijelu Sarajeva, u požaru koji je zahvatio njenu kuću, stradala Mulija Bičakčić (1936), kazao je dežurni dispečer Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, javlja Anadolu Agency.

pozar na kovacima (9)

Požar je vatrogascima prijavljen u četiri sata i 11 minuta, a brzom reakcijom je lokalizovan u 5,24 sati.

“Odmah po dobijanju dojave izašli smo na teren i zatekli gotovo potpuno izgorenu kuću, a požar je već poćeo zahvatati dvije susjedne. Srećom, uspjeli smo lokalizovati požar i na taj način spasiti još dvije kuće kojima je prijetio. Prilikom akcije, u kojoj je učestvovalo osam vozila i 20 vatrogasaca, spašene su dvije starije osobe, dok je jedna, nažalost, stradala. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova istragom će utvrditi uzroke požara”, rekao je Senad Vladović, dežurni dispečer PVB.

pozar na kovacima (7)

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić potvrdio je za da je dojavu o požaru MUP KS dobio u 04:00 sata.

pozar na kovacima (5)

“Na mjesto događaja ubrzo su stigli vatrogasci, ekipa hitne pomoći i policija. Nakon što je vatrogasna ekipa ugasila dio požara, u kući je pronađena starija ženska osoba inicijala B. M. (1936), koja nije davala znake života. Ljekar je konstatovao smrt u 7:30. Intervencijom policije i vatrogasaca spašene su dvije osobe koje su se zatekle na mjestu nesreće”, rekao je Nefić.

pozar na kovacima (2)

Uzrok će biti poznat nakon uviđaja, dodao je glasnogovornik MUP-a.