Aktivirala ručnu bombu

Poznat identitet Zeničanke koja je oduzela sebi život: “Bila je vedra djevojka”

naida

Brojni prijatelji ostali su zatečeni viješću da je vedra djevojka, koja je u stanu živjela sama kao podstanar, odlučila dići ruku na sebe

Zenica je u šoku nakon  tragedije koja se prije dvije noći dogodila u stambenom kompleksu “Makovi” na Crkvičkom brdu, kada je Naida Čičak (22) počinila samoubistvo aktiviranjem ručne bombe, javlja Dnevni avaz.

Brojni prijatelji ostali su zatečeni viješću da je vedra djevojka, koja je u stanu živjela sama kao podstanar, odlučila dići ruku na sebe.

Podsjetimo, mještani naselja Makovi su šokirani događajem koji se dogodio u njihovom komšiluku. Kako su ispričali, čuli su jak udarac.

⁃ Mislili smo, najprije, da je nešto u Željezari. Nisam mogla, iskreno, ni pomisliti da je neko aktivirao bombu u svom stanu. Čuo se jak udarac! Ubrzo su stigli policija i vatrogasci, shvatila sam da se nešto desilo u našem ulazu – priča mještanka Majkova, inače komšinica stradale Zeničanke.

Ostali mještani, također, s nevjericom su komentirali ovaj slučaj.

Do tragedije došlo je jedan sat iza ponoći, kada je mlada Zeničanka, iz još nepoznatih razloga, odlučila oduzeti sebi život i aktivirala bombu.

Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDK, izjavila je ranije  da svi dosadašnji dokazi upućuju na to da se radi o samoubistvu.

– Najvjerovatnije se radi o ručnoj bombi. Tom prilikom nastupila je smrt Zeničanke, koja je u tom trenutku bila sama u stanu – govori ona.

Uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, je obavljen, a Alić ističe da se, prema svim do sada prikupljenim činjenicama, najvjerovatnije radi o samoubistvu.