Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo traži pritvor

Poznata imena uhapšenih u akciji “Staza”

mup.rs

Osumnjičeni se terete za organizirani kriminal, nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga, nezakonitu nabavku specijalističke opreme za uzgoj opojnih droga

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, u akciji kodnog naziva “Staza”, u zakonskom roku uputit će prijedlog za određivanje mjere pritvora za 13 osumnjičenih osoba.

Mjera pritvora bit će predložena zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH je u predmetu ostvarilo značajnu međunarodnu suradnju u otkrivanju i identificiranju pripadnika organizirane kriminalne skupine, a međunarodna suradnja nastavlja se i u narednom periodu s ciljem identificiranja svih osoba uključenih u nezakonite aktivnosti.

Osumnjičeni se terete za organizirani kriminal, nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga, nezakonitu nabavku specijalističke opreme za uzgoj opojnih droga, kao i nezakonit promet oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene.

Također, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni pripadnici organizirane kriminalne skupine povezani sa organiziranim kriminalnim skupinama koje djeluju u susjednim zemljama i počinjenjem teških kaznenih djela, ugrožavaju sigurnost u regionu.

Mjera pritvora bit će predložena za osumnjičene Mišu Miljanića zv. “Platina” (rođen 1986. u Trebinju), Miljana Mijovića zv. “Gluvi” (1985. Trebinje), Milana Raševića zv. “Mića” (1996. Foča), Tomislava Petrovića zv.”Tomo” (1988. Sarajevo), Vladana Kovačevića (1989. Foča), Anđelka Miloševića zv. “Ciri”, “Kirofa”, “Medo” i “Glavonja” (1975. Trebinje), Milana Mićanovića zv. “Limun” (1984. Trebinje), Aleksu Mališa (1998. Trebinje), Nemanju Prnjata zv. “Neno” (1991. Trebinju), Dušana Mićanovića (1992. Trebinje), Rajka Grubača zv. “Gruba” (1992. Foča), Milada Jerković (1982. Trebinje), Miloša Kovačevića (1989. Trebinje).