Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zločin u Sarajevu

Poznati identiteti ubijenog i osumnjičenih za ubistvo: Dvoje djece ostalo bez oca

Sarajevo: Pripadnici SIPA-e rade pretres prostorija Federalne uprave civilne zaštite
05.05.2020.,Sarajevo, BiH - Pripadnici SIPA-e rade pretres prostorija Federalne uprave civilne zastite Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Iz MUP-a KS je potvrđeno da su nakon incidenta uhapšene tri osobe: S. Š. (1969), A. Š. (2001) i H. Š.(1999), svi iz Sarajeva

U sarajevskom naselju Ahatovići sinoć pola sata prije ponoći desilo se ubistvo i ranjavanje, zbog čega su tri osobe lišene slobode, potvrđeno je iz MUP-a KS.

Kako saznaje Dnevni avaz, ubijen je Midhat Čardaković. Koban je bio ubod nožem u vrat.

– Došlo je do tuče više lica. Upotrebom noža jedno lice je zadobilo povrede od kojih je preminulo, dok je drugo prevezeno na ukazivanje ljekarske pomoći i zadržano je na KCUS-u. Policijski službenici su lišili slobode tri osobe koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ubistvo i ubistvo u pokušaju – rekao nam je glasnogovornik MUP-a KS, Mirza Hadžiabdić.

Kako se saznaje, svemu je prethodio sukob njihovih komšija iz ulice u kojem oni nisu uopće učestvovali. Navodno je jedan od aktera došao u njihovo dvorište, nakon čega su ostali stigli s noževima, da bi na kraju najdeblji kraj izvukao nesretni bračni par, koji ima dvoje maloljetne djece.

VEZANI Detalji zločina u Sarajevu: Kobna svađa komšija, muž ubijen, supruga ranjena

Muškarac je prema informacija iz MUP-a KS preminuo na mjestu, dok je ženu zbrinula Hitna pomoć i prevezla je na Torakalnu hirurgiju KCUS-a. Ona je zadobila lakše povrede.

Iz MUP-a KS je potvrđeno da su nakon incidenta uhapšene tri osobe: S. Š. (1969), A. Š. (2001) i H. Š.(1999), svi iz Sarajeva. Uhapšeni su Hamed Šutrović, Aldin Šabić i Senad Šabić. Radi se o ocu i sinu, te njihovom prijatelju.