Crna hronika

Okružno javno tužilaštvo

Predložen pritvor Aleksandru Bubnjeviću osumnjičenom za ubistvo u Banjoj Luci

21/06/2019

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Aleksandra Bubnjevića (1991.) iz tog grada, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Osumnjičeni je, zajedno sa svojom maloljetnom djevojkom, 19.juna, došao do kuće T.M. i T.D., u Banjoj Luci, te nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba iz pištolja, lišio života T.M., saopćeno je iz ovog tužilaštva.

Preciziraju da je tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti tragove važne za krivični postupak, te da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Također, pritvor je predložen iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice te što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenja javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.