Crna hronika

Predložen pritvor osumnjičenim za pucnjavu i tuču u banjalučkom kafiću

04/01/2016

Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Nemanju Mihajlovića (1994.) i Dinu Vekića (1991.) iz Banja Luke, umiješane u pucnjavu i ranjavanje dvije osobe, te učestvovanje u tuči u jednom banjalučkom kafiću.

Mihajlović se sumnjiči da je počinio krivična djela ubistvo u pokušaju, tjelesna povreda i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a drugoosumnjičeni za krivično djelo učestvovanje u tuči i laka tjelesna povreda.

Oni su 27. decembra 2015. godine, oko 00.30 sati, u banjalučkom kafiću ”Tri terase”, uz upotrebu vatrenog oružja i drugih tvrdih predmeta nanijeli tjelesne povrede oštećenim V.O., B.B., K.S., K.M. i P.S., saopćeno je danas iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te osnovane bojazni da će uništiti i sakriti dokaze, kao i tragove važne za predmetni krivični postupak te zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.