Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predložen pritvor za uposlenike KPZ-a koji su pomogli Sejfoviću da pobjegne

thumb460_116146_amel sejfovic

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo /KS/ uputio je prijedlog Opštinskom sudu za određivanje jednomjesečnog pritvora čuvarima u Kazneno-poravnom zavodu Sarajevo Nikoli Simiću i Arminu Delaliću, te medicinskom tehničaru Igoru Milošu, koje sumnjiče da su pomogli Amelu Sejfoviću u bjekstvu iz te ustanove.

Portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić izjavila je da je čuvar u ovom zavodu Muhamed Karić pušten na slobodu nakon ispitivanja.

“Igor Miloš je osumnjičen za omogućavanje bijega osobi, kojoj je oduzeta sloboda, a Nikola Simić i Armin Delalić su osumnjičeni za djelo protivzakonito oslobođenje osobe lišene slobode”, rekla je Bavčić.

Za medicinskog tehničara Igora Miloša zatražen je pritvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i prikrivanja dokaza, dok je za Delalića i Simića pritvor zatražen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti da bi njihovim boravkom na slobodi došlo do uznemirenja javnosti.

Dvojica muškaraca, koji su juče uhapšeni na području Zeničko-dobojskog kantona predati su danas Tužilaštvu, a za njih će odluka biti donesena u zakonskom roku od 24 sata.

Sejfović je u bjekstvu, a iz Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu pobjegao je u nedjelju, 3. septembra.

On je optužen za pljačku Rajfajzen banke na Ilidži 2015. godine kada je poginuo biciklista Kemo Bašić.