tragedija u Sarajevu

Preminuo dječak kojeg je sinoć udario kamion, roditelji učenika izlaze na proteste

nesreca kamion sarajevo

Dječak je sinoć prevezen na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, nakon teških povreda koje je zadobio u nesreći, ali nažalost nije preživio

Dijete koje je sinoć teško povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u sarajevskom naslju Nedžarići, usljed teških povreda je preminulo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Nesreća se dogodila u 18.05 sati na raskrsnici ulice Ramiza Salčina i kraka iste ulice, nedaleko od osnovne škole Aleksa Šantić.

Prilikom skretanja kamiona udesno, dječak u dobi od 11 godina je udaren i oboren na cestu, te je tom prilikom zadobio po život opasne povrede.

Pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, koja ga je prevezla na Kliniku urgentne medicine KCUS-a, a potom je prebačen u Jedinicu intenzivne njege Klinike za anesteziju i reanimaciju, gdje je izgubio bitku za život.

Uviđaj je obavio dežurni kantonalni tužilac, policija i ovlašteni sudski vještaci.

Vozač je nakon uviđaja uhapšen i priveden u prostorije MUP-a KS, zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i ugrožavanje javnog prometa.

– Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće – kazali su iz policije.

Roditelji izlaze na proteste

Nakon ove tragedije oglasilo se i Vijeće roditelja Kantona Sarajevo.

“S bolom i tugom smo primili informaciju o pogibiji učenika OŠ “Aleksa Šantić”. Ovim putem upućujemo izraze saučešća porodici, prijateljima i nastavnom osoblju ove osnovne škole.

Vijeće roditelja KS već godinama ukazuje na probleme sigurnosti djece na putu do škole. Neosigurani pristupni putevi, nedostatak trotoara i slaba osvjetljenost su samo neki od problema. Brojni dopisi i apeli su upućeni nadležnim organima, na koje su se isti oglušili. Sada vam javno postavljamo pitanje, koliko je mladih života potrebno da se ugasi, kako bi nadležni obratili pažnju na ove probleme”, naveli su iz Vijeća roditelja Kantona Sarajevo.

Istakli su kako će se iz navedenih razloga pridružiti protestima, koje će danas u 18 sati u ulici Ramiza Salčina na području sarajevske Općine Novi Grad, organizovati roditelji ove škole i dati im punu podršku.