Crna hronika

Visoko

Policija mu pretresla kuću, pronađeno više od dva kilograma droge, pištolj, puška…

10/12/2021
Foto: MUP ZDK

Osoba A.A. je lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Visoko, gdje je zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitana u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnih djela za koja se tereti

Policijski službenici Policijske stanice Visoko su, uz pomoć i koordiniranu podršku Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima osobe A.A, rođene 1994. godine, iz Visokog, koja se dovodi u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

U skladu s prikupljenim operativnim saznanjima, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, policijski službenici Policijske stanice Visoko su u četvrtak izvršili pretres kuće i pratećih objekata koji se nalaze u ulici Ljetovik, a koje koristi osoba A.A.

Izvršenim pretresom pronađeno je: više od dva kilograma biljne materije, upakovane u pojedinačne sadržaje i pripremljene za uličnu prodaju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu; 166,75 grama praškaste materije, upakovane u dva pojedinačna sadržaja, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin (speed).

Također, pronađeni su i puška, pištolj, pet digitalnih vaga za precizna mjerenja i 59 komada municije raznih kalibara.

Osoba A.A. je lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Visoko, gdje je zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitana u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnih djela za koja se tereti.

Sporna materija, oružje i predmeti su privremeno oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korišteni kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, policijski službenici Policijske stanice Visoko su danas u jutranjim satima osobu A.A. predali na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, „nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ i krivično dijelo iz Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona – saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.