Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijedorčanin oštetio preduzeće iz Sarajeva za više od 2,2 miliona KM

okruzni-sud-banja-luka

Lice čiji su inicijali M.R. /56/ iz Prijedora osumnjičeno je da je oštetilo društvo ograničene odgovornosti za 2.244.190 KM, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

Osumnjičeni je 2008. godine, obavljajući funkciju direktora jednog privatnog preduzeća iz Prijedora, zaključio ugovor o kupoprodaji sa društvom ograničene odgovornosti iz Sarajeva kojim prodaje nekretninu u vlasništvu privatnog preduzeća.

Ovo lice je kao direktor drugog privatnog preduzeća u Prijedoru od navedenog društva uzeo istu nekretninu pod lizing.

Iskoristio je činjenicu da novi vlasnik nije izvršio knjiženje vlasništva nekretnine u zemljišnom knjižnom uredu, te je predmetnu nekretninu 2008. i 2010. godine založio banci kao obezbjeđenje vraćanja kredita.

Potom je 2012. godine istu nekretninu prodao trećem pravnom licu koje je zatim tu istu nekretninu još tri puta založilo u banku kao obezbjeđenje vraćanja kredita.

CJB Prijedor podnio je juče Okružnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj protiv M.R. zbog počinjenih krivičnih djela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti i poslovna prevara.

Načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić rekao je ranije da je na području koje pokriva ovaj centar materijalna šteta privrednog kriminala iznosila 150.000 KM u 2013. godini, 450.000 KM u 2014. godini, a četiri miliona maraka lani.

“Ne znači to da je privredni kriminal u porastu, nego to znači da se više njime bavimo”, istakao je Ivanić.