Pronađen vezan u svojoj kući: Povratnik u selo kod Sapne ubijen iz koristoljublja?

policija-topcic-polje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona po nalogu tužioca intenzivno prikupljaju sve informacije u cilju utvrđivanju identiteta napadača i drugih okolnosti u vezi s ubistvom sedamdesetpetogodišnjeg Milana Sarića.

Sarić je ubijen u porodičnoj kući u zaseoku Sarići na području općine Teočak, a njegovo tijelo je pronađeno u kući jučer u jutarnjim satima s rukama zavezanim iza leđa. Nisu pronađeni tragovi nasilnog ulaska napadača u kuću.

-Na tijelu i glavi ubijenog je pronađen manji broj povreda, a smrt je prema trenutnim informacijama kojima raspolažemo najvjerovatnije nastupila od jakog udarca u bradu. U kući je izvršena premetačina stvari i najvjerovatnije se radi o ubistvu iz koristoljublja – navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva TK.

Uviđaj je jučer obavio dežurni tužilac u saradnji s pripadnicima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK. Tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela te će se utvrđivati tačno vrijeme i uzroci smrti Sarića.

Kako navode iz Kantonalnog tužilaštva, prilikom uviđaja su u kući pronađeni određeni tragovi biološkog porijekla koji su izuzeti te će biti vještačeni.

Izdate su naredbe i za druga potrebna vještačenja i istražne radnje.